Biografie

In 2010 besluit zanger en muzikant Ivan Verkerk een Christelijke band op te richten om daarmee optredens te geven in kerken en zalen. Samen God eren is het doel en daarin hoopt hij zijn eigen creativiteit en muzikaliteit te kunnen delen met anderen.

Bassist Arjen Zevenbergen is er vanaf het allereerste moment bij en samen wordt er gezocht naar een geschikte bezetting van de band.

Na een jaar komen de eerste optredens en na wat wisselingen lijkt de bezetting aardig compleet met de komst van drummer Martijn Louwen.

De band bestaat dan uit basgitaar, drum, zang, fluit en Ivan neemt wisselend de gitaar en toetsen voor zijn rekening.

Het is vanaf het begin dat band bezig is met het schrijven van eigen nummers.

Twee daarvan, Dichtbij het Kruis en Verbondenheid worden in 2014 opgenomen en uitgegeven als single die verkrijgbaar is bij optredens.

In 2015 en 2016 wordt de band geregeld geboekt om te spelen tijdens kerkdiensten en sing- ins en tijdens deze periode komen Johannes Engelbrecht als toetsenist en later ook Jos Louwen als gitarist bij de band.

Ivan kan zich vanaf dat moment meer richten op de zang en zijn akoestische gitaar. Er ontstaan meerdere nieuwe nummers en de band krijgt het verlangen om deze op te nemen en uit te brengen als album.

In 2017 komt het debuutalbum “Relion” uit en wordt deze gepresenteerd in de Schuilplaats in Ede. Ivan is te gast bij GrootNieuwsRadio om te praten over het album en in het voorjaar van 2018 staat het album 3 weken in Nederlandse Gospel top 10.

Dat jaar mag de band optreden tijdens de Opwekkingsconferentie in de radiostudio van GrootNieuwsRadio.

Kort daarna mag de band de samenzang verzorgen tijdens de openluchtdienst van het Slingelandfestival. Later in de zomer volgt de eerste tour langs verschillende Christelijke campings in Nederland.

Ondertussen maakt de band plannen om te werken aan nieuw album en tijdens een schrijfweekend op camping ‘t Beloofde Land zien de eerste nummers het licht. In het jaar wat daarop volgt, werkt de band, tussen de optredens door, de nummers verder uit en in oktober 2019 starten de opnames van het tweede album.

De nummers voor dit album zijn geschreven door vier verschillende bandleden, wat een mooi en divers resultaat oplevert.

In het voorjaar van 2020 komt er een einde aan de samenwerking met de leadzangeres en ook de fluitiste heeft besloten om de band te verlaten.

Er wordt besloten om het album af te maken met verschillende lead- en backingzangeressen.

Tijdens de zomer van 2020 voegen zangeres Elize Verlaan en zangeres/saxofoniste Cindy de Kroon zich bij RELION en is de bezetting weer compleet. Momenteel wordt er gewerkt aan het uitbrengen van het album “Heilig Vuur” dat in januari 2021 moet verschijnen.

@Relion 2020